arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo mag wegens een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende schuurwoning.

De woning is met de nok loodrecht georiënteerd op de Konijnenwal, achter de woning is een bijgebouw gerealiseerd waarvan de nok precies 90 graden is gedraaid. Beide gebouwen vormen zo een koppel, welke door hun oriëntatie op de tuin, dezelfde materialisatie en dakhelling een grote verwantschap met elkaar hebben. Zowel de woning als het bijgebouw openen zich naar de tuin op het zuidwesten.
 
Langs de tuingevel van de woning zijn woonkamer, eetkamer en de keuken gelegen. Door de open gevel hebben zij een directe relatie met het terras en de tuin. In de voorgevel is een open haard gesitueerd, en met een ruim overstek van het dak is hier een overdekte plek gemaakt waardoor je ‘s avonds kunt vertoeven tot de zon onder gaat.
 
De hoofdmateriaal- en kleurstelling wordt bepaald door 3 elementen: de natuurlijke uitstraling van hout, wit stucwerk en donkergrijze/antraciete kozijnen en dak. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in houten balken, welke zo veel als mogelijk zichtbaar blijven. De buitenwanden zijn wit gestuct, en de kozijnen stellen we voor in grijs/antraciet aluminium. We stellen voor het dak een grijze
keramische lei voor en een kader om het dakvlak van gemoffeld aluminium. Door het kader realiseren we een dunne dakrand en integratie van de dakgoot. De onderzijde van het dak voeren we uit in wit stucwerk.
Project:

Schuurwoning Ermelo

Locatie:

Konijnenwal, Ermelo

Opdrachtgever:

anoniem

Ontwerp:

2016

Realisatie:

2017

Andere projecten

Lukkien Digital Studios
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Uitbreiding

Lukkien Digital Studios

Het door ons bureau ontworpen kantoorgebouw met studioruimten aan de A12 bij Ede diende in 2005 te worden uitgebreid met een vergelijkbaar programma als bij de nieuwbouw in 1999 gerealiseerd is.

Tweede locatie voor Korpershoek Warehousing & Forwarding
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw

Tweede locatie voor Korpershoek Warehousing & Forwarding

Aan de Melkrijder in Nijkerk, op een steenworp afstand van het door ons ontworpen hoofdkantoor, mochten wij ook de tweede warehouse-locatie voor Korpershoek Warehousing & Forwarding ontwerpen.

Woningconcept 'Ontwikkelwiz'
Nieuwbouw
Projectmatige woningbouw

Woningconcept 'Ontwikkelwiz'

Samen met Bouwbedrijf Reinbouw uit Dieren hebben wij een woning ontwikkeld waarbij wij  op twee ontwikkelingen  inspelen.

Sell Kunststoffen
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Sell Kunststoffen

In mei 2012 verwoeste een grote brand het bestaande pand van Sell kunststoffen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en spuitgieten van kunststof producten. Wij mochten het nieuwe ond…

De Boomgaard: eerste stap naar een Duurzaam Doornsteeg
Nieuwbouw
Appartementen
Projectmatige woningbouw

De Boomgaard: eerste stap naar een Duurzaam Doornsteeg

Als pilotproject voor de nieuwe woonwijk Doornsteeg hebben wij in samenwerking met 4D Architecten en VDNDP Bouwingenieurs 73 kwalitatief hoogwaardige en duurzame woningen ontworpen.