arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo mag wegens een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende schuurwoning.

De woning is met de nok loodrecht georiënteerd op de Konijnenwal, achter de woning is een bijgebouw gerealiseerd waarvan de nok precies 90 graden is gedraaid. Beide gebouwen vormen zo een koppel, welke door hun oriëntatie op de tuin, dezelfde materialisatie en dakhelling een grote verwantschap met elkaar hebben. Zowel de woning als het bijgebouw openen zich naar de tuin op het zuidwesten.
 
Langs de tuingevel van de woning zijn woonkamer, eetkamer en de keuken gelegen. Door de open gevel hebben zij een directe relatie met het terras en de tuin. In de voorgevel is een open haard gesitueerd, en met een ruim overstek van het dak is hier een overdekte plek gemaakt waardoor je ‘s avonds kunt vertoeven tot de zon onder gaat.
 
De hoofdmateriaal- en kleurstelling wordt bepaald door 3 elementen: de natuurlijke uitstraling van hout, wit stucwerk en donkergrijze/antraciete kozijnen en dak. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in houten balken, welke zo veel als mogelijk zichtbaar blijven. De buitenwanden zijn wit gestuct, en de kozijnen stellen we voor in grijs/antraciet aluminium. We stellen voor het dak een grijze
keramische lei voor en een kader om het dakvlak van gemoffeld aluminium. Door het kader realiseren we een dunne dakrand en integratie van de dakgoot. De onderzijde van het dak voeren we uit in wit stucwerk.
Project:

Schuurwoning Ermelo

Locatie:

Konijnenwal, Ermelo

Opdrachtgever:

anoniem

Ontwerp:

2016

Realisatie:

2017

Andere projecten

Stijlvolle moderne Watervilla aan het Veluwemeer
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Stijlvolle moderne Watervilla aan het Veluwemeer

Schitterend gelegen aan het Wolderwijd, verrijst een moderne watervilla waarin een optimaal contact en beleving van het water centraal staan.

Verbouwen van een monumentale woning uit 1718
Verbouw
Restauratie

Verbouwen van een monumentale woning uit 1718

Dit eeuwenoude pand in het centrum van Nijkerk diende ingrijpend te worden verbouwd tot woonhuis.

Verbouwing en restyling kantoor ISMC
Verbouw
Kantoor
Uitbreiding

Verbouwing en restyling kantoor ISMC

Toen ISMC, een marketingbureau voor de foodsector, dit pand aankocht was al snel duidelijk dat er het nodige aan de uitstraling van het gebouw moest veranderen.

Oosters restaurant A1 Plaza
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Oosters restaurant A1 Plaza

De prominente ligging van dit Oosters georiënteerde restaurant aan de snelweg A1 bij Amersfoort vroeg om een pakkend beeld.

OSG Sevenwolden Kingcollege
Verbouw
Uitbreiding
Onderwijs

OSG Sevenwolden Kingcollege

De opgave bestond uit het onderbrengen van een nieuw onderwijsprogramma en een deel van de centrale directie van de school in de bestaande CIOS sportschool van Heerenveen. Ons bureau kreeg de opdracht…