arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo mag wegens een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende schuurwoning.

De woning is met de nok loodrecht georiënteerd op de Konijnenwal, achter de woning is een bijgebouw gerealiseerd waarvan de nok precies 90 graden is gedraaid. Beide gebouwen vormen zo een koppel, welke door hun oriëntatie op de tuin, dezelfde materialisatie en dakhelling een grote verwantschap met elkaar hebben. Zowel de woning als het bijgebouw openen zich naar de tuin op het zuidwesten.
 
Langs de tuingevel van de woning zijn woonkamer, eetkamer en de keuken gelegen. Door de open gevel hebben zij een directe relatie met het terras en de tuin. In de voorgevel is een open haard gesitueerd, en met een ruim overstek van het dak is hier een overdekte plek gemaakt waardoor je ‘s avonds kunt vertoeven tot de zon onder gaat.
 
De hoofdmateriaal- en kleurstelling wordt bepaald door 3 elementen: de natuurlijke uitstraling van hout, wit stucwerk en donkergrijze/antraciete kozijnen en dak. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in houten balken, welke zo veel als mogelijk zichtbaar blijven. De buitenwanden zijn wit gestuct, en de kozijnen stellen we voor in grijs/antraciet aluminium. We stellen voor het dak een grijze
keramische lei voor en een kader om het dakvlak van gemoffeld aluminium. Door het kader realiseren we een dunne dakrand en integratie van de dakgoot. De onderzijde van het dak voeren we uit in wit stucwerk.
Project:

Schuurwoning Ermelo

Locatie:

Konijnenwal, Ermelo

Opdrachtgever:

anoniem

Ontwerp:

2016

Realisatie:

2017

Andere projecten

Betaalbaar een eigen woning ontwikkelen: CPO 'Molenbeek'
Nieuwbouw
CPO
Projectmatige woningbouw

Betaalbaar een eigen woning ontwikkelen: CPO 'Molenbeek'

Een enthousiaste vereniging met 28 leden die gezamenlijk in Nunspeet hun eigen woning ontwikkelen, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Dat is CPO Molenbeek in een notendop. Voor het ontwer…

Sell Kunststoffen
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Sell Kunststoffen

In mei 2012 verwoeste een grote brand het bestaande pand van Sell kunststoffen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en spuitgieten van kunststof producten. Wij mochten het nieuwe ond…

Oosters restaurant A1 Plaza
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Oosters restaurant A1 Plaza

De prominente ligging van dit Oosters georiënteerde restaurant aan de snelweg A1 bij Amersfoort vroeg om een pakkend beeld.

De Vries Coldstore
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

De Vries Coldstore

Op bedrijventerrein 'De Flier' in Nijkerk mochten wij voor H. de Vries Pluimveeverwerkende Industrie B.V. een nieuw pand ontwerpen. Het pand is na de nieuwbouw van Bieze Food Group het tweede …

Brutaal en nonchalant kantoor langs de A28
Nieuwbouw
Kantoor
Prijsvraag

Brutaal en nonchalant kantoor langs de A28

Bedrijfshuisvesting ontwerpen met net zo’n sexy uitstraling als de bikini’s die de toekomstige huurder verkoopt, dat was de uitdaging.