arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo mag wegens een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende schuurwoning.

De woning is met de nok loodrecht georiënteerd op de Konijnenwal, achter de woning is een bijgebouw gerealiseerd waarvan de nok precies 90 graden is gedraaid. Beide gebouwen vormen zo een koppel, welke door hun oriëntatie op de tuin, dezelfde materialisatie en dakhelling een grote verwantschap met elkaar hebben. Zowel de woning als het bijgebouw openen zich naar de tuin op het zuidwesten.
 
Langs de tuingevel van de woning zijn woonkamer, eetkamer en de keuken gelegen. Door de open gevel hebben zij een directe relatie met het terras en de tuin. In de voorgevel is een open haard gesitueerd, en met een ruim overstek van het dak is hier een overdekte plek gemaakt waardoor je ‘s avonds kunt vertoeven tot de zon onder gaat.
 
De hoofdmateriaal- en kleurstelling wordt bepaald door 3 elementen: de natuurlijke uitstraling van hout, wit stucwerk en donkergrijze/antraciete kozijnen en dak. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in houten balken, welke zo veel als mogelijk zichtbaar blijven. De buitenwanden zijn wit gestuct, en de kozijnen stellen we voor in grijs/antraciet aluminium. We stellen voor het dak een grijze
keramische lei voor en een kader om het dakvlak van gemoffeld aluminium. Door het kader realiseren we een dunne dakrand en integratie van de dakgoot. De onderzijde van het dak voeren we uit in wit stucwerk.
Project:

Schuurwoning Ermelo

Locatie:

Konijnenwal, Ermelo

Opdrachtgever:

anoniem

Ontwerp:

2016

Realisatie:

2017

Andere projecten

Vrijstaande villa Diepenheim
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande villa Diepenheim

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Betaalbaar een eigen woning ontwikkelen: CPO 'Molenbeek'
Nieuwbouw
CPO
Projectmatige woningbouw

Betaalbaar een eigen woning ontwikkelen: CPO 'Molenbeek'

Een enthousiaste vereniging met 28 leden die gezamenlijk in Nunspeet hun eigen woning ontwikkelen, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Dat is CPO Molenbeek in een notendop. Voor het ontwer…

Moderne villa in het landschap
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Moderne villa in het landschap

Deze moderne woning onttrekt zich zo veel mogelijk aan het zicht door het dak van de woning op maaiveld te laten beginnen, en een groot deel van het programma van de woning ondergronds te brengen. Het…

Kantoor met bedrijfshal Axess liften
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Kantoor met bedrijfshal Axess liften

Op het bedrijventerrein 'de Wieken' langs de A28 in Amersfoort mochten wij het nieuwe pand voor een liftenfabrikant ontwerpen.

CPO 'Holkerbeek'
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw
CPO

CPO 'Holkerbeek'

In de nieuwe woonwijk Doornsteeg wordt het eerste CPO-project van de gemeente Nijkerk gebouwd. Het gaat om 20 woningen die worden gebouwd in opdracht van Vereniging Woonproject Holkerbeek.